int(3)

Wat is het belang van vitaliteit?

Een vitale organisatie is onderdeel van duurzaam werkgeverschap!

✔️ Een vitale organisatie is niet alleen een organisatie die financieel gezond is, maar het is veel meer dan dat! Een vitale organisatie is een organisatie waar er een energieke en positieve sfeer heerst en collega’s elkaar waarderen en inspireren. Daarnaast is er ruimte voor (persoonlijke) groei, innovatie, creativiteit en is er een goede balans tussen drukte en ontspanning.

✔️ In iedere sector zijn vitale medewerkers noodzakelijk. Een vitale medewerker heeft een positief effect op klanten en collega’s. Daarnaast neemt de kwaliteit van het werk en de verbondenheid met de werkgever toe. Vitale medewerkers zijn daarnaast fitter (minder ziekteverzuim) en zorgen voor betere organisatieresultaten.

✔️ Vitale medewerkers zijn duurzaam inzetbaarheid en hebben daarnaast raakvlakken met levensfase-bewust personeelsbeleid. Wie zich blijft ontwikkelen en de balans tussen draaglast en draagkracht (belasting en belastbaarheid) in het oog houdt, is tegelijkertijd bezig met zijn of haar vermogen om nu en in de toekomst werkzaamheden en functies adequaat en blijvend te vervullen.

✔️ Wanneer vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en levensfase-bewust-beleid een plaats krijgen in de arbeidsvoorwaarden, dan anticipeert de werkgever op problemen die op de lange termijn kunnen ontstaan. En zorgt de organisatie voor goede werkomstandigheden.

Meer weten over een vitale organisatie? Vraag dan nu een vrijblijvend kennismakings- of adviesgesprek aan! We helpen je graag!

@